Site pictogram de echte wandelcoach

Over mij

Patrick, de echte wandelcoach

Wandelcoach en ervaringsdeskundige

Mijn naam is Patrick. 

Ik ben geboren in het zuid-oosten van Amsterdam, opgegroeid in het midden van Noord-Brabant en op het moment van schrijven al zo’n 15 jaar woonachtig in het mooie Zuid Limburg! 

Als vanzelf.

Als kind zat ik al in de rol van coach en mentor, op mijn 13e kwamen mijn vriendjes en vriendinnetjes en die van hen vaak naar mij toe met hun vragen en problemen.
Meestal kwamen de antwoorden op hun vragen “zomaar” in me op en hadden ze altijd de juiste resultaten. Soms kwamen de antwoorden niet in me op en ging ik tegenvragen stellen, waardoor de ander meestal tot een “aha moment” kwam en alsnog een probleem opgelost werd. 

Ik had toen nog helemaal niet in de gaten wat ik deed, veel antwoorden en vragen kwamen ineens bij me naar boven waarover ik mezelf vaak verbaasde. Zelfs volwassenen kwamen steeds vaker naar me toe met hun vragen en ook daarvoor vond ik als kind al vaak de meest simpele of juist onbegrijpelijke maar doeltreffende antwoorden. 

Bewustzijn.

Later ben ik me hiervan bewuster geworden en ben ik diverse opleidingen, trainingen, workshops en cursussen gaan doen. Tevens heb ik de halve bibliotheek geplunderd om me van alle kennis te voorzien. De boekenkast puilt hier ook uit met boeken die betrekking hebben op mijn coach-praktijk. 

Na zelf ook een, zeg maar gerust, bewogen leven gehad te hebben waarbij menig therapeut, psycholoog en andere specialisten de revue zijn gepasseerd had ik besloten van coachen mijn beroep te maken mede omdat ik daar zelf de beste resultaten bij behaalde in mijn eigen ontwikkeling 

Er (op) uit.

Vroeger waren mijn coach gesprekken vooral zittend in een kamertje zoals ook bij de meeste psychologen, dit werkte voor mij meestal niet bevredigend en ook de klanten voelden zich daar vaak niet gemakkelijk bij.  

Wel merkte ik dat tijdens wandelingen de gesprekken makkelijker verliepen en er meer duidelijk werd. Na een aantal onderzoeken te hebben gelezen was me dat dan ook volstrekt duidelijk. Lichaam en geest werken uiteraard samen en hierdoor krijg je dus de beste resultaten. 

 Ik heb me daarom verder verdiept in de wandelcoaching en hiervoor ook nog extra opleidingen en cursussen gedaan, waardoor nu 80% van de coachgesprekken tijdens een (stevige) wandeling plaatsvinden 

Afwisseling.

Nog steeds heb ik wel gesprekken zittend in een kamer of op een terrasvia een video-verbinding of telefoongesprek, regelmatig wissel ik dit af met de wandelcoaching waardoor zowel tijd, energie, effectiviteit en resultaten door de verschillende factoren op elkaar inspelen en we daardoor de beste resultaten behalen en behouden! 

Niet voor niks is mijn bedrijfs-spreuk; “Doelgericht op pad naar een gelukkiger leven” 

De naam “de echte wandelcoach” kreeg ik al snel als bijnaam en ben hem daarom ook in mijn communicatie gaan gebruiken. 

“De echte wandelcoach” is een onderdeel van mijn praktijk Good Health – Power Life Coach, welke al sinds het jaar 2000 actief is en zich elk jaar verder ontwikkelt en doorgroeit; dat wat ik jou ook toe wens; ontwikkeling en groei! 

 

Spring naar toolbar