Voor een goede gezondheid.

Wandelcoaching heeft een krachtig effect op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Wandelen ontspant. Het geeft het lichaam nieuwe energie door de spieren te trainen en de bloedcirculatie door het lichaam te verbeteren. Het verruimt je geest. Wandelen helpt om zuurstof en glucose je hersenen te laten bereiken. Dit helpt de geest te kalmeren, de mentale helderheid te vergroten en het denken aan te scherpen. Net als bij andere vormen van lichaamsbeweging, leidt wandelen tot het vrijkomen van de natuurlijke, gelukkige medicijnen van je lichaam; endorfine. In wezen is wandelen een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, die niet alleen je lichamelijke gezondheid verbetert, maar ook mentale alertheid, ontspanning, inzicht en creativiteit. 

Energie en een kalmerend effect.

Een coachingsessie buitenshuis is fysiek actief, minder formeel, zintuiglijk. Het bevordert eerder het creatieve denken. Wandelcoaching vereist geen speciale uitrusting of een speciale plek om te lopen. Je kunt coachinggesprekken voeren terwijl je met de coach in een natuurlijke omgeving of buiten in de stad wandelt. Buiten wandelen verhoogt het bewustzijn van je omgeving en maakt gebruik van al je zintuigen. Het stelt je in staat om je tempo te vertragen en jezelf te aarden, wat een kalmerend effect heeft op je lichaam en geest. Dit kalmerende effect helpt bij het oplossen van problemen en creatief denken. 

 Oplossingsgericht.

Als we proberen oplossingen voor onze problemen te vinden, kunnen we vaak overdenken. Bij wandelcoaching wordt het lichaam betrokken bij lichaamsbeweging, waardoor de geest zich vrij kan concentreren op het hier en nu. De fysieke handeling van lopen helpt de communicatiestroom tussen jou en de coach. Letterlijk en figuurlijk vooruitgaan inspireert fysiek psychologisch tot actie. 

Wandelcoaching een mooie combi.  

Een wandeling maken is ons allen bekend, het is voor sommigen een alledaagse gebeurtenis. Een wandelcoaching kan worden beschouwd als veel minder druk dan oog in oog met een coach zitten. Wanneer een coachinggesprek wordt toegevoegd aan een wandeling buitenshuis, wordt het een effectieve, informele, ontspannen manier van werken.

————————————————————————————————————————————————————

Wil je naar aanleiding van deze blog meer informatie of een afspraak plannen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.
Mail: contact@good-health.nl
App: 0685223030 (WhatsApp, Telegram, Viber en Signal)