Welkom bij de echte wandelcoach

De eerste stap op het pad naar een gelukkiger leven.

‘Doelgericht op pad naar een gelukkig leven’

Waarom wandel coaching? 

Beweging is de basis van mijn werk. 

Ooit een wandeling gemaakt om je hoofd leeg te maken?

Dan weet je al dat wandelen werkt. Wandelen is zoveel meer. Het bewijs ter ondersteuning van wandelen als een hulpmiddel voor denken, communiceren en gezondheid is overweldigend. 

We zijn niet alleen geesten die gehecht zijn aan tikkende vingers op het scherm. We zijn fysieke wezens die zich moeten verplaatsen, direct zonlicht moeten ervaren en verbinding moeten maken met onze omgeving. 

Als we wandelen combineren met coaching, gebeurt er iets magisch. We beginnen ons al snel open en vol mogelijkheden te voelen. We hebben ontroerende gesprekken. We begrijpen hoe we ons echt voelen, verbinden ons met andere mensen en komen met geweldige ideeën. 

Wandelen is niet alleen om je hoofd op te ruimen. Het is een essentieel onderdeel van hoe we werken en hoe we in contact kunnen komen met onze collega’s, vrienden of familie. 

 

Zes wonderen van coaching tijdens het lopen 

Creatief denken: 

Het is bewezen dat wandelen de denkvaardigheden en creativiteit verbetert, waardoor we betere ideeën hebben en problemen kunnen oplossen. Dit werkt niet alleen tijdens het wandelen, maar ook na een wandeling! 

Natuurlijke high: 

Als je minstens twintig minuten wandelt, komt er endorfine vrij en voelen we ons goed. Deze positieve gemoedstoestand vermindert stress en maakt ons ontvankelijk voor het verruimen van ons denken. 

Verbinding: 

Wandelen en praten naast elkaar (in plaats van face-to-face) verhoogt het vertrouwen en de verstandhouding. Het doorbreekt hiërarchieën tussen mensen en stelt ons in staat ons gelijk, open en verbonden te voelen. 

Verkenning: 

Coaching tijdens het wandelen zorgt voor een nieuwe manier om met een omgeving om te gaan of het te ontdekken. Een ontdekkingsgeest wordt onderdeel van het gesprek. 

Oefening: 

Wandelen is een vorm van lichaamsbeweging waar iedereen van kan genieten en die meer dan 100 positieve lichamelijke en geestelijke gezondheidseffecten heeft. 

Creatieve omgeving: 

Door buiten te zijn, kunnen we de omgeving creatief gebruiken als onderdeel van de denkervaring. We kunnen het veranderende weer, de seizoenen of de kenmerken van het landschap meenemen in onze gesprekken. 

  

Dit is een kans voor jou om een holistische ervaring op te doen; zowel je geest als je lichaam betrekken om je potentieel te tonen en je naar je doelen te brengen. 

Voordelen van wandelcoaching

Voordelen van wandelcoaching

Voor een goede gezondheid. Wandelcoaching heeft een krachtig effect op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Wandelen ontspant. Het geeft het lichaam nieuwe energie door de spieren te trainen en de bloedcirculatie door het lichaam te verbeteren. Het...

Lees meer
Het ontwerp van het logo.

Het ontwerp van het logo.

Het nieuwe logo, ja dat had nog wat voeten in aarde. Want ik vond het lastig een logo te maken wat zowel origineel alsook duidelijk en toch basic zou zijn. Basic omdat ik dat zelf ook ben. Duidelijk omdat het toch wel nodig is in 1 oogopslag te zien wat er mee bedoeld...

Lees meer